...

Avfuktning Stockholm

Ta bort fukt i huset

Har du ett problem med hög luftfuktighet? Eller kanske har du upptäckt fuktskador? Vi kan hjälpa dig att ta bort fukt i hus, lägenheter, kommersiella fastigheter mm. Vi har stor erfarenhet och kan hjälpa dig skapa ett hälsosamt klimat inomhus med omfattande åtgärder.

Vad är avfuktning?

Avfuktning är en process där luft i ett utrymme bearbetas för att avlägsna överbliven fukt. Detta uppnås genom att installera specialutrustning-en avfuktare och förbättra ventilationen i utrymmet.

Fuktsanering används vid översvämning, fuktskador, mögelangrepp samt andra fall när man behöver förbättra inomhusklimatet.

 

ta bort fukt i huset

Fuktsanering – när behöver man det?

Akuta vattenskador, översvämning

Långvariga fuktskador i huset

Hög fuktighet i krypgrund, vind

Mögeltillväxt, röta

Vid konstruktionsfel inte går att ändra på

Vid nybyggnation

Var sanerar vi fukt?

avfuktning krypgrund

Krypgrund, torpargrund, källare

avfuktning vind

Vind

fuktsanering badrum

Badrum

ta bort fukt i huset

Tvättstuga

 

Åtgärder mot fukt i  krypgrunden, källare

Mögel- och fuktskador förekommer ofta i hus med krypgrund. Krypgrunden är ett ventilerat utrymme mellan marken och husets golvbjälklag. Fukt- och mögelskador drabbar cirka 5 av 10 krypgrunder, därför borde man tänka på avfuktning av krypgrund i förhand bl.a. när man bygger ett nytt hus. Om det redan finns stora problem kan installation av avfuktare i krypgrunden normalisera läget så att man har tid att planera allvarliga steg lika som rivning och ombyggnation. 

Avfuktning av krypgrund

Vi åtgärdar fukt i källaren, torpargrund, ger dig råd hur du kan förebygga och skydda dig för framtida fuktangrepp. Vi hjälper även fastighetsägare att sänka fuktnivån så att en bostad, ett kontor eller en industrilokal kan snabbare börja användas. 

För att ta bort fukt i krypgrunden behövs det installeras en sorptionsavfuktare som bibehåller samma fuktighetsnivå i utrymmet. 

avfuktning krypgrund

Vi installerar avfuktare i krypgrunden: video

 

Installera avfuktare på vinden

En vind med hög luftfuktighet kan orsaka att fukt sätter sig i träet och isoleringen vilket orsakar röta, mögellukt och mögel.
Skadorna brukar främst drabba yttertakets insida och takbjälkar.

Har du konstaterad eller misstänkt mögel-/fuktskada på vinden så hjälper vi lokalisera orsaken till skadan (t.ex undermålig ventilation) och åtgärdar det snarast. Här på Fuktpatrullen så erbjuder vi både inspektioner samt sanering tjänster. Så tveka inte med att kontakta oss så hjälper vi dig.

avfuktning vind

Boka avfuktning hos Fuktpatrullen!

Redan idag kan du få en gratis rådgivning och offert för avfuktning i Stockholm! 

Kvalificerade fuktspecialister med mer än 4 års erfarenhet av  ventilationsarbete

garantier

Vi hittar orsaken till fukten och skapar en individuell lösning

ventilation

 Vi kan utföra de flesta typer av ventilationsarbete samt isolering och mögelsanering

garantier

Fasta priser och garantier för alla arbeten

Få en gratis rådgivning!

Bilder på våra projekt

Installation av avfuktare – hur går det till?

 

Lagning av fukt- och mögelskador kräver komplexa åtgärder.

 

✔  Först behövs en fuktutredning för att hitta vad som orsakar läckage, skapar ett ohälsosamt klimat. Våra fuktspecialister mäter fuktighetsnivå i luft, väggar samt andra ytor och materialer.

✔  Samtidigt studerar fuktspecialister konstruktionen av byggnaden, ser om det finns brister som påverkar ventilationen.

✔  Bara efter en noggrann genomgång kan man föreslå en åtgärdsplan för att se vilken avfuktare som passar bäst för att  lösa problemet.

✔  Teknikern väljer den bästa plats för att placera avfuktaren så att den kommer verka mest effektivt, sen installerar de avfuktaren.

✔  Fuktpatrullen rekommenderar och installerar marknadens mest avancerade avfuktare som visar hög effektivitet år efter år. Vi är bland annat samarbetspartner till Trygghetsvakten.

✔  Sorptionsavfuktare och vindsavfuktare som vi brukar föreslå till våra kunder är klimatsmarta, förbrukar ett minimum av energi, lätta att använda och underhålla. Elkostnaden av en sorptionsavfuktare för en medelstor villa ligger på ca. 100 kr per år.

✔  Vi föreslår andra åtgärder som kan förbättra inomhusklimatet baserat på husets konstruktion och typen av fuktskada. Det kan vara ventilationsarbete, isolering av vind/krypgrund, installation av ventillerade golv osv.

 

inatsallation av avfuktare

Få en gratis rådgivning!

Omdömen av våra kunder

Snabbt och kompetent

☆☆☆☆☆

Vi fick kompetent hjälp mycket snabbt. Fuktpatrullen har installerat avfuktare och sanerat krypgrunden med kort varsel.
Vi är mycket nöjda med jobbet.

Torbjörn D.

Krypgrund

☆☆☆☆

Hej!
Snabb service
Killen som la folien i grunden mycket duktig Proffsigt gjort.
Mycket trevlig telefon kontakt med Tina. Verkligen service inriktad kvinna. Ända negativa sen ankomst två gånger när man tagit ledigt från jobbet.

Familjen Holmgren

Nöjd

☆☆☆☆☆

Är väldigt nöjd med Fuktpatrullen. Vi investerade i en avfuktare till vår krypgrund i februari 2022, blev klart på 2 dagar som utlovat. Killarna städade allt efter sig och allt gick smidigt.

Gabriel B.

Jag sökte dom på nätet

☆☆☆☆

Jag sökte dem på nätet.Fick en snabb och bra information om att de kommer ut och titta på objektet.Fick snabbt en offert som jag kunde konstatera efter deras montörer informera mig vad som de kunde hjälpa oss med .Jobbet gjort de jobbade på bra och vi är nöjda med hela processen. TACK kan rekommendera Fuktpatrullen

Lennart S.

fuktpatrullen omdömen
Betyg 4.6/5 baserad på 45 omdömmen

Vi utför avfuktning i:

Stockholm, Huddinge, Nacka, Södertälje, Botkyrka, Haninge, Solna, Järfälla, Sollentuna, Täby, Norrtälje, Lidingö, Tyresö, Sigtuna, Upplands Väsby, Österåker, Sundbyberg, Värmdö, Danderyd, Vallentuna, Nynäshamn, Ekerö, Upplands-Bro, Salem, Vaxholm, Nykvarn, Uppsala, Enköping, Strängnäs

Låt oss kontakta dig!

Besöksadress

Brovägen 5, 182 76 Stocksund

Öppettider

Mån-Fre: 08:00 – 16:00

Helger: Stängt

Ring

010 – 55 00 009

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.