...

Behöver man en luftrenare?

Luftrenare är en apparat som rengör luften och fångar upp farliga partiklar i luften med deras filter, den tar ej bort alla dem dåliga partiklar.

En luftrenare kan vara bra att ha om du eller någon annan i hushållet är astmatiker, allergisk eller känslig mot dofter.

Dem fungerar även mot tex röklukt/partiklar ifall en tidigare husägare rökt mycket inomhus.

Hostar ni mycket eller tycker luftkvalitén är dålig i hemmet så kan en luftrenare vara för er, tveka inte att testa.

Luftrenare förebygger fukt

En luftfuktare förebygger fukt genom att fuktpartiklarna sitter på damm osv som luftrenaren tar upp, dock är den inte lika effektiv mot fukt som en avfuktare.

Luftfuktare hjälper även mot spridning av mögel då den fångar upp mögelsporerna in i behållaren så dem inte fastnar någon annanstans och bildar mögel.

Filtrering och underhåll

Det finns flera typer av luftrenings tekniker, dem två vanligaste är mekanisk och elektrostatisk.

Sedan så kan luftrenare även använda sig av ett aktivt kol filter för att ta bort farliga gaser och dåliga lukter.

Luftfilter bör bytas ut 2-4 gånger per år för att behålla effektiviteten och maximera filtreringen beroende på typ av filter.

För högsta effektivitet så vill man oftast ha både mekaniskt och ett elektrostatiskfilter i sin luftrenare med inbyggt aktivt kol filter.

Mekanisk luftrening

Dem flesta luftrenare som renar bra använder sig av HEPA eller ULPA filter vilket renar luften till 99,9% HEPA står för high efficiency particulate arresting och filtrerar 99,97% av partiklarna som har 0,3 mikrometer  i diameter. ULPA står för Ultra Low Particulate Air och ska kunna ta bort HEPA pga det redan är tillräckligt bra och att ha ULPA bara är nödvändigt i laboratorium för att dem kostar mer och har en lägre livstid innan dem behövs bytas.

Elektrostatisk luftrening

Elektrostatisk luftrening joniserar luften och gör partiklarna större och tyngre så luftrenaren drar in dem med fläkten och fångar upp dem i en behållare. 

Vi rekommenderar Beyond

Vi rekommenderar luftrenaren Beyond för att den använder sig av dem bästa effektiva filter såsom Kol, Polypropen,Jonisering och deras Active pure teknologi. Den kräver lite underhåll på bara 1 filterbyte om året och täcker en yta på 185 m2, den väger endast 15kg och använder 23-80 Watt.  
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.