...

Åtgärda fukt och mögel i husvagn

 

Fuktskador i husvagn, husbil

Det händer ofta – när du tar fram husvagnen inför sommaren luktar det fuktigt inne. 

Vätskan kan ackumuleras i kabinen av olika skäl. Det kan komma utifrån när det regnar och det finns läckage. Temperaturen kan skilja sig mycket mellan dagen och natten och då kan dagg samlas inne. Samma problem finns under vinterförvaring. Sist av allt, en husbil är en plats där människor bor, använder vatten och lagar mat dygnet runt. Vanligtvis kan man vädra lite och vätskan ska torkas. Men om det verkar som om problemet inte går bort och du ser karakteristiska tecken, bör du tänka på att mäta fuktighet.  

 

fukt i husvagn

 

Fuktmätning och sanering i husvagn

Det är ingen ide att skjuta upp fuktkontroll: om det börjar lukta då har vattenskador blivit stor nog för att påverka klimatet inom bilen eller deformera delar av vagnen. När kommer du märka mögeltillväxt är bara en tidsfråga. Ju mer du väntar, desto mer pengar kommer du att ge för reparationer.

Vi på Fuktpatrullen utför professionell  bedömning och fuktsanering i husvagnar och husbilar och ger ett tydligt svar om det finns ett allvarligt problem. Vi mäter fuktkvoten och informerar dig om hur mycket vätska det finns i väggar och golv i husvagnen och i olika delar av fordonet (gränsvärden är 17%). Sen tar vi reda på luftfuktigheten (som inte bör överskrida 75%). 

I vissa fall utför vi utredningar med analyser, kontrollmätningar och provtagningar för att indikera orsaken till problemet (t.ex det behövs rengöra ventilationen) för att åtgärda fukten i en husvagn på det mest effektivt sätt. 

fuktkontroll i en husbil

 

Ta bort mögel i husbil 

Mögel förekommer ofta i campingbilarna som länge står oanvända, i sådana fall är det dags att sanera mögel professionellt. De fläckarna som du ser kan bara vara en liten del av problemet, eftersom vissa sporar är osynliga och en stor del av mögelsvampar kan sitta inne i väggar och hörn. Mögeltillväxt avger mykotoxiner, sporer, organiska gaser som framkallar olika hälsoproblemen som hudirritation, huvudvärk, hosta osv.

mögel i husvagn
åtgärda mögel i husbil

 

Hur utför vi mögelsanering

Vi på FP sanerar mögel enligt ett metodiskt protokoll. 

Först mäter vi luftfuktighet och fuktkvoten i väggar, fastställer orsaken till mögelskador och gör en säkerhetsbedömning.

Sen börjar vi åtgärda mögel i husvagnen: våra fuktspecialister använder svenska oxidationsmedel som lämnar inga resterande kemikalier. Det kommer att bli tryggt och trivsamt att bo i kabinen efter saneringen.

Vi utför avfuktning och mögelsanering av husvagnar i:

Stockholm, Huddinge, Nacka, Södertälje, Botkyrka, Haninge, Solna, Järfälla, Sollentuna, Täby, Norrtälje, Lidingö, Tyresö, Sigtuna, Upplands Väsby, Österåker, Sundbyberg, Värmdö, Danderyd, Vallentuna, Nynäshamn, Ekerö, Upplands-Bro, Salem, Vaxholm, Nykvarn, Uppsala, Enköping, Strängnäs

fuktpatrullen omdömen
Betyg 4.6/5 baserad på 45 omdömmen

Låt oss kontakta dig!

Besöksadress

Brovägen 5, 182 76 Stocksund

Öppettider

Mån-Fre: 08:00 – 16:00

Helger: Stängt

Ring

010 – 55 00 009

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.