Åtgärda fukt och mögel i husvagn

 

Fuktskador i husvagn, husbil

Det händer ofta – när du tar fram husvagnen inför sommaren luktar det fuktigt inne. 

Vätskan kan ackumuleras i kabinen av olika skäl. Det kan komma utifrån när det regnar och det finns läckage. Temperaturen kan skilja sig mycket mellan dagen och natten, och dagg kan samlas inne. Samma problem finns under vinterförvaring. Sist av allt, en husbil är en plats där människor bor, använder vatten och lagar mat dygnet runt. Vanligtvis kan man vädra lite och vätskan ska torkas. Men om det verkar som om problemet inte går bort och du ser karakteristiska tecken, bör du tänka på att mäta fuktighet.  

 

fukt i husvagn

 

Fuktmätning och sanering i husvagn

Det är ingen ide att skjuta upp fuktkontroll: om det börjar lukta då har vattenskador blivit stor nog för att påverka klimatet inom bilen eller deformera delar av vagnen. När kommer du märka mögeltillväxt är bara en tidsfråga.  Ju mer du väntar, desto mer pengar kommer du att ge för reparationer.

Vi på Fuktpatrullen utför professionell  bedömning och fuktsanering i husvagnar och husbilar och ger ett tydligt svar om det finns ett allvarligt problem. Vi mäter fuktkvoten och informerar dig om hur mycket vätska finns det i väggar, golven av husvagnen och i olika andra delar (gränsvärden är 17%). Sen tar vi reda på luftfuktigheten (som bör inte överskrida 75%). 

I vissa fall utför vi utredningar med analyser, kontrollmätningar, provtagningar för att indikera orsaken till problemet (t.ex det behövs rengöra ventilationen) för att åtgärda fukten i en husvagn på det mest effektivt sätt. 

fuktkontroll i en husbil

 

Ta bort mögel i husbil 

Mögel förekommer ofta i campingbilarna som står länge oanvända, i sådana fall är det dags att sanera mögel professionellt. De fläckarna som du ser kan vara bara en liten del av problemet, eftersom vissa sporar är osynliga och en stor del av mögelsvampar kan sitta inne i väggar och hörn. Mögeltillväxt avger mykotoxiner, sporer, organiska gaser som framkallar olika hälsoproblemen som hudirritation, huvudvärk, hosta osv.

mögel i husvagn
åtgärda mögel i husbil

 

Hur utför vi mögelsanering

Vi på FP sanerar mögel enligt ett metodiskt protokoll. 

Först mäter vi luftfuktighet och fuktkvoten i väggar, fastställer orsaken till mögelskador och gör en säkerhetsbedömning.

Sen börjar vi åtgärda mögel i husvagnen: våra fuktspecialister använder svenska oxidationsmedel som lämnar inga resterande kemikalier. Det kommer att bli tryggt och trivsamt att bo i kabinen efter saneringen.

Få en offert idag med 10% rabatt!

 

Begär en gratis offert från oss idag och ange kodfrasen ”Husvagn 2022” i meddelandet så får du en 10% rabatt för fukt- och mögelsanering i din husvagn eller husbil!

Börja en ny säsong med ren och frisk salong och kampa i en hälsosam miljö!

 

Vi utför avfuktning och mögelsanering av husvagnar i:

Stockholm, Huddinge, Nacka, Södertälje, Botkyrka, Haninge, Solna, Järfälla, Sollentuna, Täby, Norrtälje, Lidingö, Tyresö, Sigtuna, Upplands Väsby, Österåker, Sundbyberg, Värmdö, Danderyd, Vallentuna, Nynäshamn, Ekerö, Upplands-Bro, Salem, Vaxholm, Nykvarn, Uppsala, Enköping, Strängnäs

fuktpatrullen omdömen
Betyg 4.4/5 baserad på 33 omdömmen

4,4

Låt oss kontakta dig!

Besöksadress

Brovägen 5, 182 76 Stocksund

Öppettider

Mån-Fre: 08:00 – 16:00

Helger: Stängt

Ring

010 – 55 00 009

Snabblänkar

Fuktkontroll

Radon

Mögelsanering

Avfuktning

Kontakt

010 – 55 00 009

info@fuktpatrullen.se