fbpx

Ventilationsrengöring i Stockholm

för ett bättre inomhusklimat!

 

Rengör ventilationskanaler

 och andas frisk luft!

Vi på Fuktpatrullen rengör ventilationskanaler för alla typer av ventilationssystem i hela systemet. Visste du att luft i boendeutrymmen måste bytas ut var annan timme? Om ventilation inte fungerar som den ska kommer luftkvaliten i hemmet sänkas.  Därför rekommenderar vi att du beställer ventilationsrengöring minst 1 gång vart tredje år. 

Ett välfungerande ventilationssystem ser till att förbrukad luft bestående av koldioxid, fukt och avgaser avlägsnas och ny luft kommer in.

Över tid ansamlas stor del av dessa ämnen med damm och orenligheter i våra ventilationskanaler vilket resulterar i ett trögare och mer ineffektivt ventilationssystem. Luftkvaliteten i hemmet försämras och risken ökar för fuktskador, mögeltillväxt och hälsoproblem.

ventilationsfläkt med rosa bakgrund, blå runt om

Om man inte rengör sina ventilationskanaler

dålig inomhusklimat och damm

Sämre luftkvalite och inomhusklimat

Om luftflödet blir svagare stannar koldioxid, fukt och lukter kvar inomhus längre och ni som bor i huset  kommer inte att få tillräckligt med frisk luft. Trötthet, huvudvärk, rethosta kan vara tecken på dålig luftkvalitet i hemmet.

ventilationsrengöring

Högre energiförbrukning och belastning på fläktarna

När ventilationskanalerna är igensatta är fläktarna tvungna att arbeta hårdare för att få in luft. Samtidigt förbrukar ventilationsfläktarna mer energi än normalt.

fuktskada dålig ventilation

Risk för fuktskador

En av ventilationens funktioner är avlägsning av överbliven fukt så att huset hålls torrt. Om luftflödet är svagt kommer fukt stanna inne längre vilket skapar ett gott tillväxt förhållande för mikroorganismer såsom mögelsvampar.

ventilation brandsäkerhet

Risk för brand

Igensatta kanaler utgör en hög risk för brandspridning eftersom damm i kanalerna är lättantändlig.

Rengör ventilation med oss!

Fuktpatrullen utför besiktning och rengöring av ventilation i hela Stockholms län och närliggande städer. Vi vänder oss både till privata och företagskunder.

Det är därför kunder väljer oss!

Vi har specialister med stor erfarenhet inom ventilation som kan ge bra råd om hur du skapar ett hälsosamt inomhusklimat.

Vi rengör varenda liten kanal och detalj i hela systemet, dokumenterar luftflöden och ser till att ventilationen fungerar som den ska.

Fördelen med Fuktpatrullen är att vi installerar och reparerar olika typer av ventilationssystem samt åtgärdar fuktskador och mögeltillväxt – en vanlig konsekvens av igensatta kanaler.

Våra tekniker kan ge bra råd om hur du kan förbättra ditt inomhusklimat.

Vi  rekommenderar att du utför ventilationsrensning vartannat eller vart tredje år, efter denna period kan systemet förlora upp till 30% av effektiviteten. Det skadar dock inte att utföra rensning oftare. 

Vad gör vi under ventilationsrengöringen i en villa?

✔️ Rengöring av frånluftsventilation och frånluftsdon

✔️ Undersökning och rengöring av värmeväxlare, aggregat

För extra kostnad:

✔️ Injustering av luftmängder

✔️ Byte av filter där det behövs

✔️ Rensning av Imkanal, byte av gråslang vid behov

smutsig ventilationskanal i en vägg

Hur går ventilationsrensning  till?

1. En specialist kommer att ta en titt på dina kanaler. Under denna inspektion letar de efter sprickor eller läckor som kan orsaka problem under rengöringen.

damsugare

2. Vid behov använder certifierade tekniker en industridammsugare en s.k. “dammfälla” för att ta bort allt smuts och damm från dina kanaler. 

borste

3. Borstar används för att rengöra ventilationskanalernas insida så de blir så gott som nya.

reparation

4. Vi dokumenterar alla arbeten och ni får ett protokoll efter besöket.

Frisk luft för ditt hem

Bättre brandsäkerhet

Förebyggande av fukt och mögel

Längre livslängd för ventilationssystemet

Låt oss kontakta dig!

Sotning av imkanaler

Spisar orsaker de flesta bränder i bostäder och smutsiga imkanaler utgör en stor risk för brandspridning. En bortglömd kastrull kan eldas och elden kan spridas väldigt snabbt när det har ansamlats mycket fett och damm i imkanalen. Därför är det en självklarhet att rengöra spisfläkten och imkanalerna regelbundet.   

Fuktpatrullen tar hand om det! Vi utför grundlig rengöring av imkanaler och köksfläkten. Rensning ger en positiv effekt på fläkten. Rök och ånga från matlagning avlägsnas effektivare och det slutar lukta mat i hemmet. Dessutom förlängs utrustningens livslängd.

Ventilation och hälsa

Tillstånd av ventilationen i huset påverkar invånarnas hälsa direkt. En människa andas in mer än 10000 liter luft varje dag. Om det inte sker tillräckligt med luftombyte andas vi in mer och mer förbrukad luft med koldioxid, damm och avgaser. Bakterier sprider sig bättre i en sådan “stabil” miljö.

Ett annat stort problem är fukt som stannar kvar för länge vid undermålig ventilation. Det orsakar fuktskador i huset och skapar en gynnsam miljö för mögelsporer. Mögel utsöndrar mykotoxiner vilka är skadliga för hälsan och kan framkalla allergier och lungbesvär. Ett sjukt hus – ett hus med fukt och mögelproblem – saknar i regel bra ventilation. 

Rena ventilationskanaler och optimalt luftflöde är essentiella när det finns radon i huset. Det är en rekomendation att cancerframkallande radon tas ut från huset så att höga radonnivåer inte påverkar invånarnas hälsa negativt. 

Fuktpatrullen göra rent ventilationskanaler och skapar hälsosamt och friskt inomhusklimat i ditt hus! Vi specialiserar oss både i ventilation och fuktskador!

Öppen-gavel-i-hus

 

Fläktförstärkt självdragsventilation

Vi monterar fläktförstärkt självdragsventilation eller hybridventilation som det också kallas för hus med skorsten.

Det monteras på skorstenen och ställs in med tilluftsdon i boyta. Självdragsventilationen används för att torka ut fukt och leder allmänt till god inomhusklimat.

En annan bra åtgärd för friskare hem är att installera ventilerat golv.

Separat-suglåda-villa

Andra fördelar

– Designad för att vara väldigt tyst.

– Utvecklade för lång och underhållsfri livslängd.

– Inga kanaldragningar

– Skorstenen blir varm vilket stoppar frostens nedbrytande av skorstensstocken.

Vi utför ventilationsrengöring i:

Stockholm, Huddinge, Nacka, Södertälje, Botkyrka, Haninge, Solna, Järfälla, Sollentuna, Täby, Norrtälje, Lidingö, Tyresö, Sigtuna, Upplands Väsby, Österåker, Sundbyberg, Värmdö, Danderyd, Vallentuna, Nynäshamn, Ekerö, Upplands-Bro, Salem, Vaxholm, Nykvarn, Uppsala, Enköping, Strängnäs

fuktpatrullen omdömen
Betyg 4.6/5 baserad på 45 omdömmen

Låt oss kontakta dig!

Besöksadress

Brovägen 5, 182 76 Stocksund

Öppettider

Mån-Fre: 08:00 – 16:00

Helger: Stängt

Ring

010 – 55 00 009

Snabblänkar

Fuktkontroll

Radon

Mögelsanering

Avfuktning

Dränering

Kontakt

010-550 00 09

info@fuktpatrullen.se