Bra ventilation för ett friskt inomhusklimat

 

Ventilationens betydelse

En välfungerande ventilation, frånluftsfläkt/FTX-ventilation  samt friskluftsventiler är essentiella för ett bra inomhusklimat. Det är också viktigt att rensa tilluftsventilerna. Rensningen genomförs för att inte bakterier och andra föroreningar ska kunna ta sig igenom kanalsystemet och sprida sig i huset.

Undermålig ventilation kan leda till goda tillväxtförhållanden för mikroorganismer såsom mögelsvampar och är skadligt för vår hälsa. Därför bör ventilationskanalerna rengöras regelbundet. Ventilationsrengöring är essentiell för god inomhusklimat.


 

ventilationsfläkt med rosa bakgrund, blå runt om

 

Rengöring av ventilationskanalerna

Trötthet och huvudvärk kan vara tecken på dålig luft i hemmet. För att både vi människor och huset ska må bra bör inomhusluften bytas ut minst varannan timme.

Ett välfungerande ventilationssystem ser till att förbrukad luft bestående av koldioxid, fukt, lukt och även radon avlägsnas och ny luft kommer in.

Över tid ansamlas stor del av dessa ämnen med damm och orenligheter i våra ventilationskanaler vilket resulterar i ett trögare och mer ineffektivt ventilationssystem. Luftkvaliteten i hemmet försämras och risken ökar  för fuktskador, mögeltillväxt och hälsoproblem.

smutsig ventilationskanal i en vägg

 

Ventilationsrensning

För att undvika en försämrad luftkvalité och eventuella mögelskador i ventilationskanalerna rekommenderar vi att man utför en ventilationsrensning var tredje år. Det skadar dock  inte att utföra denna rensning flera gånger.

Hur går en ventilationsrensning till?

En specialist kommer att ta en titt på dina kanaler. Under denna inspektion letar de efter sprickor eller läckor som kan orsaka problem under rengöringen. Sedan använder certifierade tekniker ett kraftfullt vakuum för att ta bort all smuts och damm från dina kanaler. Borstar används därefter för att rengöra rörens insida så de blir så gott som nya.

Vid behov kan vi utföra fuktsanering i huset.

Ventilationsrensning
Öppen-gavel-i-hus

 

Fläktförstärkt självdragsventilation

Vi monterar fläktförstärkt självdragsventilation eller hybridventilation som det också kallas för hus med skorsten.

Det monteras på skorstenen och ställs in med tilluftsdon i boyta. Självdragsventilationen används för att torka ut fukt och leder allmänt till god inomhusklimat.

En annan bra åtgärd för friskare hem är att installera ventilerat golv.

Separat-suglåda-villa

Andra fördelar

– Designad för att vara väldigt tyst.

– Utvecklade för lång och underhållsfri livslängd.

– Inga kanaldragningar

– Skorstenen blir varm vilket stoppar frostens nedbrytande av skorstensstocken.

Vi utför ventilationsrengöring i:

Stockholm, Huddinge, Nacka, Södertälje, Botkyrka, Haninge, Solna, Järfälla, Sollentuna, Täby, Norrtälje, Lidingö, Tyresö, Sigtuna, Upplands Väsby, Österåker, Sundbyberg, Värmdö, Danderyd, Vallentuna, Nynäshamn, Ekerö, Upplands-Bro, Salem, Vaxholm, Nykvarn, Uppsala, Enköping, Strängnäs

fuktpatrullen omdömen
Betyg 4.4/5 baserad på 33 omdömmen

4,4

Låt oss kontakta dig

Besöksadress

Brovägen 5, 182 76 Stocksund

Öppettider

Mån-Fre: 08:00 – 16:00

Helger: Stängt

Ring

010 – 55 00 009

Snabblänkar

Fuktkontroll

Radon

Mögelsanering

Avfuktning

Om oss

Om Fuktpatrullen

Kontakt

Vanliga frågor

Kontakt

010 - 55 00 009

info@fuktpatrullen.se

Huvudkontor:

Brovägen 5, 182 76 Stocksund