fbpx

Renovera ditt hem med energieffektivisering

Visste du att man kan öka energieffektiviteten efter en renoveringsprocess? Att tänka på nya fönster, apparater, isolering etc. kan vara stressande, men i det långa loppet är det värt det eftersom att allt kommer mer eller mindre att betala för sig självt över tid. Du kan reducera dina levnadskostnader en hel del och låta pengarna gå till trevligare saker såsom hobbys, resor eller investeringar istället. Att renovera ditt hem för att optimera energieffektiviteten kan till en början verka dyrt, men det finns ingen bättre investering på lång sikt.

 

Försegla sprickorna

Luftläckage kan påverka dina värme- och kylkostnader. Luft som kommer in och läcker ur ditt hem genom sprickor och öppningar bidrar till undermålig inomhusluft mögel och fuktproblem. Detta kan påverka din hälsa och ditt hems hållbarhet. För att undvika detta kan man prova tätning och väderstripping som är två effektiva lufttätningsmetoder. Luftläckage kan uppstå runt dörrar, fönster, VVS ledningar eller elektriska ledningar mm. Därför är det bra om man är uppmärksam på dessa områden, låter dessa bedömas om man misstänker något fel samt täta luftläckaget för att sänka energikostnaderna och förbättra inomhusluften.

Se också våra ventilationsservice tjänster.

 

Håll temperaturen på optimala nivåer under hela året

Nuförtiden är hus byggda enligt goda isoleringsstandarder, men om ditt hem är äldre bör du definitivt fundera på att optimera isoleringen. Värme går förlorat i alla riktningar och buller kan ge upphov till besvär. Det är viktigt att huset är välisolerat från alla håll; väggar, tak, fönster, dörrar och golv.

 

Använd det som solen erbjuder dig

Traditionella kraftkällor har mycket negativa effekter på miljön. Förutom att förorena luften och gradvis bli dyrare är fossila bränslen också begränsade och kommer inte att vara tillgängliga för evigt. Att generera kraft genom solenergi har många fördelar för både ditt hem och din miljö och dess popularitet har ökat en hel del på senare år.

Även om kostnaden för att installera ett solsystem kan vara en oro är det ingen tvekan om att det är en god investeringen för ditt hem och din miljö, särskilt i soliga områden. Man räknar med att ett hem med en kostnadseffektiv solpanel betalar tillbaka sig självt på ungefär tre år eller mindre. Du kan också överväga att installera ett solbatteri som lagrar extra solenergi som du kan använda senare. Du sparar mer pengar och det ger dig flexibilitet i hur du genererar och använder el.

Läs även om hur man energieffektiviserar luftkonditionering.